ביה”מש המחוזי, דחה עתירה שהגישה חברת מועצת העיר חדרה לשעבר, הגב’ חדוה יחזקאלי, ושניים אחרים, נגד הקמת מגדלי מגורים ליד החוף בשכ’ גבעת אולגה; “טענות חסרות בסיס” ◄ פס”ד, ציין, כי מדובר בתוכנית שתאפשר את חיזוק העיר חדרה, והטיל על יחזקאלי לשלם הוצאות בגובה 30,000 ₪ ◄ ראש העיר חדרה, אביטן; “לא נפסיק לרגע לפתח את חדרה, ולא ניתן לכל מיני אינטרסנטים לעצור לנו את תנופת הפיתוח”.
חדרה, ביהמ”ש המחוזי: המועמדת לראשות העיר הגב’ חדוה יחזקאלי, בנתה מגדלים באוויר
בית המשפט המחוזי בעיר חיפה בשבתו כ’בית משפט לעניינים מנהליים’ דחה עתירה שהגישה חברת מועצת העיר חדרה לשעבר, ומועמדת כיום לראשות העיר הגב’ חדוה יחזקאלי נגד תוכנית חד/1498 (תוכנית ’נוף ים’ בשכונת גבעת אולגה, מערב) ביחד עם עוד שני מתנגדים לתוכנית. השופט, דחה אחת לאחת את טענותיהם בנימוק שאין להן בסיס או עיגון, ואף הטיל על יחזקאלי וזוג העותרים לשלם לעיריית חדרה, ולמוסדות התכנון סך של 30,000 ₪.
בית המשפט המחוזי, דחה את כל הטענות של הגב’ יחזקאלי, וזוג העותרים כאילו מדובר ב’מגדלי מגורים’ שיסתירו את הנוף, ויפגעו בתושבי השכונה, וקבע, כי; “התוכנית החדשה, לא רק שאינה מרעה את מצבם של התושבים, אלא להיפך, יש בה יתרונות רבים. הוועדות, מצאו, כי היעוד הקודם, ייעוד לדירות נופש, אינו תואם יותר את הצרכים המודרניים. יעוד זה, היה חייב להשתנות. השינוי שהתבקש תואם את צרכי העיר, את תוכנית המתאר החדשה לחדרה ואת תוכנית המתאר המחוזית”. הוולחו”ף, הוסיפה וציינה, כי; “התוכנית תאפשר את חיזוק העיר חדרה”.
בעבר היה המתחם, האמור, מיועד לבניית מגורי נופש. בסך הכל, ניתן היה לבנות במתחם כ-1,100 יחידות נופש בשטח כולל של 54 אלף מ”ר. על-פי התוכנית הקודמת היו אמורים להיבנות מספר מבנים בגובה של 7 קומות עבור דירות הנופש.
בתוכנית החדשה, שעליה הוגשה העתירה, שונה הייעוד במתחם ממגורי נופש למגורים, וכן הפחתת מספרן של יחידות הדיור מ-1,100 לכ-600 יחידות על אותו שטח (54 אלף מ”ר). התוכנית, כללה גם שינוי מבנים, כך שבמקום מבנים בצורת רכבת ייבנו מגדלי מגורים בני 25 קומות עם לפחות 30 מטרים הפרדה בין בניין לבניין.
כב’ השופט רון סוקול, קבע, כי; “תוכנית מתאר עירוניות מחייבות התחדשות. החיים המודרניים הינם דינמיים. הצרכים וסדרי העדיפויות משתנים תוך זמן קצר. תוכניות שהתאימו במועד אישורן, עשויות להפוך תוך שנים ספורות ללא רלוונטיות.
ועדות התכנון והבנייה חייבות לשקול שינויים אלו ולצפות שינויים עתידיים. לא ניתן לשמר מצב קיים ולהתעלם מהשינויים הסביבתיים, מהשינויים הדמוגרפיים והצרכים המשתנים. על כן, נכון עשו מוסדות התכנון, כאשר בחנו האם עדיין קיים הצורך בשטחים לדירות נופש, וכאשר, הגיעו למסקנה, כי יד צורך בשינוי, שקלו מהם הצרכים החדשים.
ההחלטות להעדיף בנייה למגורים, להעדיף בנייה לגובה, תוך צמצום תכסית, אינן בלתי סבירות. אלו החלטות המביאות בחשבון שינויים שהתרחשו בעיר ומתאימות עצמן למצב החדש. על כן אין מקום להתערב בשיקול הדעת של הרשויות שאישרו את התוכנית החדשה”.
השופט, דחה גם את טענת העותרים לפיהן לא נתנו הוועדות השונות משקל מספיק לקרבתו של המתחם לחוף הים. “לא מצאתי כל בסיס לטענה, כי מוסדות התכנון התעלמו מקרבת המתחם לחוף או כי התעלמו מחשיבות המשירה על הסביבה הנופית”, קבע השופט; “יתרה מזאת, רשויות התכנון, פעלו על מנת לצמצם את הפגיעה בסביבה הנופית, טרחו ושקדו על הרחבת שטחי הדירות, צמצום תכסית המבנית, שמירה על מרווחים בין המבנים והתאמת התוכנית לתוכנית המתאר החדשה לחדרה ולשינויי העיתים”.
העותרים, אף ניסו לטעון, כי התוכנית מנוגדת לאיסור על בנייה במרחק של פחות מ-100 מטרים מהחוף. על טענה זו, השיב השופט, כי; “הבנייה על-פי התוכנית החדשה אינה בתחום 100 מטר מקו החוף, אלא מרוחקת ממנו מרחק רב”.
כב’ השופט סוקול, אף הדגיש בפסק הדין, כי העותרים לא טרחו להגיש חוות דעת מקצועיות, וכי באחת הסוגיות אף צירפו לעתירה עבודה שהכינה, ככל הנראה, סטודנטית, שברור שאין מדובר בחוות דעת של מומחה…
השופט, דחה אחת לאחת את טענותיהם בנימוק שאין להן בסיס, ואף הטיל על יחזקאלי, וזוג העותרים לשלם לעירייה, לוועדה המחוזית, לוולחו”ף וליזמים, הוצאות בסך 30 אלף שקלים.
יוזכר, כי לפני מספר חודשים פנו הגב’ יחזקאלי, וזוג העותרים אל הממונה על המחוז ויו”ר הוועדה המחוזית חיפה, מר יוסף משלב, וביקשה להגיש ערר ל’מועצה הארצית’.
משלב, קבע, כי; “אין מקום להביא את התוכנית לבחינה נוספת בפני המועצה הארצית”, ואף הוסיף וקבע, כי “התוכנית החדשה מציעה שינוי ייעוד ממגורי נופש (הנחשב לייעוד בעייתי מבחינה יישומית מאחר שאין בו כל תועלת תיירותית ממשית) לייעוד מגורים, לטובת פיתוח העיר וחיזוקה האורבאני.
התוכנית, מאפשרת בינוי הכולל מרווחים גדולים בין המבנים, וכן נכללים בה שבילי מעבר פתוחים לציבור ממזרח למערב, המאפשרים גישה לכיוון חוף הים, וכן שדרה מרכזית מפותחת. כמו כן, התוכנית מגדילה משמעותית את היקף השטחים הציבוריים הפתוחים ומבני ציבור. כן כוללת התוכנית הסדרי תנועה שנועדו להביא לשיפור במצב התנועתי ברחוב רחבעם זאבי”.
ראש עיריית חדרה מר חיים אביטן, הגיב על החלטת בית בהמשפט בשמחה מופגנת; “לא נפסיק לרגע לפתח את העיר, ולא ניתן לכל מיני אינטרסנטים לעצור לנו את תנופת הפיתוח. אני שמח על החלטת בית המשפט שתומכת בהמשך הפיתוח של העיר.
מדובר בפרויקט איכותי, אשר ישדרג מאוד את שכונת גבעת אולגה, יעלה את רמת הביקושים הנדל”ניים בשכונה, יסייע לפיתוחה, והעיקר ישמר את ההיבט הנופי. לפרויקט חשיבות רבה שכן הוא מעצב את חזית החוף של חדרה, מהווה קשר בין הבינוי הקיים בשכונה לבין הים ועתיד להוות מחולל שינוי איכותי ותדמיתי למערב חדרה ולכלל העיר”. סיכם מר אביטן.
Add Comment