הדיון בבית-משפט השלום בקריות נערך בהיעדרו של מלכה, אשר לקה בליבו עם מעצרו. הוא מאושפז בבית-החולים רמב”ם בחיפה ◄ המשטרה: מדובר ביומה הראשון של החקירה ואנו בראשיתה, נותרו לנו לבצע מספר פעולות נוספות
חדרה: הוארך מעצר שני הבכירים בעירייה החשודים בשוחד
מעצרם של יהודה פרץ, המנהל את אגף השיטור והביטחון בעיר וב-שלום מלכה, מנהל מחלקת רכב וחניונים – החשודים בקבלת שוחד וגם סחיטה באיומים המיוחס למלכה הוארך היום (רביעי) ע”י כב’ השופט מרדכי ארגמן, בארבעה ימים. הדיון בבית-משפט השלום בקריות נערך בהיעדרו של מלכה, אשר לקה בליבו עם מעצרו. הוא מאושפז בבית-החולים רמב”ם בחיפה.
אתמול (ג’) בתום חקירה סמויה פשטו חוקרי היחידה הארצית ליחידות הונאה הונאה בשיתוף יחידת להב 433, על משרדי עיריית חדרה ועצרו את השניים.
בדיון בעניין הארכת מעצרו של פרץ, טענה המשטרה: “מדובר ביומה הראשון של החקירה ואנו בראשיתה, נותרו לנו לבצע מספר פעולות נוספות”.
זאת ועוד; “המקרה חמור ומיוחד משום שהחשוד נתפס על חם מקבל כסף לכיסו”. בית המשפט, קבע, כי; “מתוך המסמך הסודי שהועמד לעיונו של ביהמ”ש ומדבריו של המשיב אשר נמסרו בהודעתו מיום 9.9.08, הגעתי למסקנה שלפיה קיים חומר ראיות הקושר לכאורה את המשיב לעבירות המיוחסות לו…”.
פרקליטו של פרץ, עו”ד תומי נדשי, טען, כי מרשו כלל אינו יודע במה הוא נחשד.
בדיון בעניין הארכת מעצרו של מלכה, טענה המשטרה, כי מדובר בנטילת שוחד על ידי עובד ציבור, אליו נלווית לכך עבירה של סחיטה באיומים. המשטרה טענה, כי; “בעקבות הראיות לכאורה שברשותנו, למדנו על יכולת ההשפעה שיש לחשוד וליכולת שלו להשפיע על אחרים באמצעות בעלי זרוע”.
היו אזרחים שהעדיפו שלא להעביר לו כספי שוחד ולפנות לרשות בדרך המקובלת. בידי המשטרה עדויות וחומר חקירה ממנו עולה, כי השניים שלשלו לכיסיהם בחודשים האחרונים סכום של עשרות אלפי שקלים.
כך “נתפר התיק”
החשדות נגד השניים התחזקו, לטענת המשטרה, לאחר שהיא ביצעה מעקב מודיעיני באמצעות מחלק הסוכנים ביחידת להב 433, ביחד עם היחידה הארצית לחקירות הונאה, ובין היתר הופעל סוכן סמוי משטרתי אשר הביא להפללת החשודים זאת כשהנציח את עבירות השוחד במהלך ביצוען.
הסוכן המשטרתי, הציג עצמו בפני בכירי עיריית חדרה כמי שמנהל חברת הפקה המעוניינת לבצע מספר הפקות צילום בהשתתפות ניצבים ודוגמניות על חוף ים מרשים ואטרקטיבי, השייך ונמצא בתחומה המוניציפאלי של עיריית חדרה.
לטענת המשטרה, עולה, חשד, לכאורה, כי כדי לבצע את הצילומים, נדרש בעל חברת ההפקות לשלם סכומי כסף, מדי פעם וזאת ישירות לאחד החשודים ובכמה מקרים. התשלומים ניתנו לחשודים ע”י הסוכן במספר מפגשים שהוגדרו “דיסקרטיים”.
סנ”צ גולדשטיין, נציג המשטרה בדיון, התייחס להיעדרו של מלכה; “אנחנו בני אדם ונתנהג באנושיות”. עוד הוסיף; יאפשר את ביקורה של רעייתו הנכה בביה”ח.
השופט אגמון, קבע לאחר שעיין בחומר החקירה ובדו”ח הסודי שהוצג לו ע”י המשטרה, כי קיים חומר ראיות הקושר לכאורה את מלכה, יחד עם אחר, בעבירות המיוחסות לו.
Add Comment